Over mij

Johanneke de Vries

Mijn naam is Johanneke de Vries. Ik heb pedagogiek gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Gedurende mijn verblijf in Boston heb ik me verdiept en ontwikkeld in rouw- en verliesverwerking. Ik volgde er een post-doctorale studie aan de American Academy of Grief Counseling en mede daardoor ben ik deskundige op dit gebied. Bij de ‘Childeren’s Room’ werkte ik vier dagen per week en begeleidde ik onder andere groepen met familieleden van wie een naaste was overleden. 

Ervaring

Sinds 2012 heb ik mijn praktijk Zeg ’t Maar.  Daar begeleid ik met veel zorg cliënten van alle leeftijden. Dat doe ik zowel op individuele basis als in groepsverband. 

Naast hulpverlener ben ik ervaringsdeskundige. In 2000 overleed onze jongste dochter op anderhalfjarige leeftijd. In dit diepe verdriet heb ik mijn roeping gevonden om lotgenoten te helpen. Voor het weekblad Margriet schreef ik hier over. Als vrijwilliger werk ik voor de stichting Achter de Regenboog, die kinderen en jongeren ondersteunt na het overlijden van een dierbare.  


Inez (13 jaar): ‘Weet je waarom het altijd zo fijn is als jij komt Johanneke? Jij vraagt dingen die andere mensen niet durven te vragen.’